Cruise drie dagen in de Middellandse zee

In drie dagen drie landen bezoeken? Dat kan met een cruise! Niets is leuker en afwisselender dan iedere dag wakker worden in je comfortabele hut en te genieten van weer een andere stad of eiland. Zelf heb ik al meerdere malen gecruised en kan het cruisen dan ook van harte aanbevelen.
Deze keer mag ik drie dagen mee op een kennismakingscruise op het nieuwste schip van Carnival Cruise Lines, de Carnival Horizon.

Dag 1; De Carnival Horizon
Op vrijdag 20 april word ik in alle vroegte om 04.30 uur verwacht op Schiphol. Ik kies voor Anyway Taxivervoer en laat me lekker naar Schiphol brengen. Kan ik ondertussen nog even een oogje dicht doen in de taxi. Het vroege opstaan went voor mij nooit…

Ik ontmoet de groep van in totaal 17 personen bij de incheckbalies op Schiphol en na een korte kennismaking volgt de incheckprocedure en paspoortcontrole. We vertrekken om 06.40 uur richting Pisa. Na een vlucht van nog geen twee uurtjes komen we aan in Pisa. Helaas geen tijd om nog iets van het Toscaanse Landschap te zien. Vanaf de luchthaven worden we met een bus naar de haven van Livorno gebracht waar het schip al op ons ligt te wachten.

Omdat Livorno niet een reguliere inschepingshaven is, is de haven ietwat verlaten als we na een half uurtje uit de bus stappen. We krijgen een handbagage controle en een paspoort controle en stappen vervolgens aan boord van de Carnival Horizon.

Het nieuwste schip van Carnival Cruise Line, sinds begin april 2018 in de vaart,  is in Amerikaanse stijl en telt 15 dekken. De inrichting is fris en strak. Aan boord vind je  o.a. 3 zwembaden, compleet waterpark, jacuzzi’s , diverse bars en restaurants , theater, casino, kinderclub, winkels, minigolf en een uitgebreide spa. Ook is er een Skyride, een fietstocht in de lucht.

Voor de lunch kiezen we voor Lido’s Marketplace op dek 10. Maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om te lunchen aan boord. Van luxe a la carte restaurants tot verse hamburgers en taco’s.

We hebben even tijd om ons kort op te frissen en het schip te verkennen. Daarna worden we om 04.30 p.m. verwacht (ja, de tijdsaanduiding maar ook de voertaal aan boord zijn Amerikaans/Engels),  voor een verplichte safetydrill. Op eerdere cruises moesten we met zwemvest en al op dek staan om één en ander uitgelegd te krijgen. Deze safetydrill krijgen we te zien via een tv scherm. Omdat het van groot belang is dat iedereen weet wat hij/zij moet doen, is het verplicht voor iedereen om deze sessie bij te wonen.

Op ons dagprogramma, wat iedere dag in onze hut ligt, kunnen we lezen dat vanavond de Cruise Elegant avond gepland staat. Dit betekent dat we onze mooie jurken uit de kast kunnen halen. We verzamelen bij het a la carte restaurant en genieten van een heerlijk 3 gangen diner. We kijken nog even bij de theatershow en sluiten de avond swingend af op de klanken van een Cubaanse band in de “Havana Bar”.

Dag 2; Marseille
Terwijl we ’s ochtends heerlijk buiten in het zonnetje ontbijten, varen we de haven van Marseille al binnen. Na het ontbijt gaan we met taxi’s naar de stad waar we verzamelen voor een e-bike fietstour. Deze 3 uur durende fietstocht brengt ons o.a. langs de kathedraal en het museum gebied. Onze gids begeleidt ons door de oudste wijk van de stad “Le Panier”. We fietsen door oude smalle straatjes en zien mooie streetart die de oude muren opfleuren.

Onderweg stoppen we voor een “koninklijk” ijsje bij het bekroonde Le Glacier du Roi. Het beste ijs van de stad volgens onze gids. Dat willen we natuurlijk zelf proeven!  Daarna fietsen we naar een uitkijkpunt. Van hieruit heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Van de cruiseschepen in de verte tot het fort Saint-Jean op de voorgrond.
Dat een e-bike geen overbodige luxe is,  blijkt wel als we flink moeten doortrappen om bij de basiliek “Notre Dame de la Garde” te kunnen komen. Maar zeker de moeite van het bezoeken waard!

Onze fietstour zit er op en we nemen een taxi terug naar het schip. Lunchen doen we op het pooldeck. Er is nog even tijd om van het zonnetje te genieten voordat we een cruise presentatie aan boord hebben. We dineren gezamenlijk bij het a la carte restaurant. Daarna nog even langs de diverse shops aan boord en we drinken nog een drankje bij de gezellige Piano Bar.

Dag 3; Barcelona 
We zijn vanochtend al vroeg aangekomen in Barcelona waar de cruise ook eindigt.
We hebben nog zin in een uitgebreid ontbijt en kiezen daarom voor het a la carte restaurant. Ook op de ontschepingsdag kun je hier tot een uur of negen nog ontbijten. Eenmaal van boord geven we onze koffers af. Onze bagage wordt alvast naar de luchthaven gebracht zodat we zonder bagage de stad in kunnen, ideaal!

Als we de cruiseterminal uitlopen, nemen we de bus en stappen in de haven vlakbij de Ramblas uit. We hebben nog een paar uurtjes in Barcelona. We slenteren via de Ramblas richting de Barri Gotico om uiteindelijk bij de Plaza de Catalunya te eindigen. Helaas is het alweer tijd om richting de luchthaven te vertrekken.

We gaan per Aerobus richting de luchthaven van Barcelona en vliegen eind van de middag terug naar Amsterdam. Hiermee is  mijn korte trip ten einde maar ik weet zeker, dit was niet mijn laatste cruise 😉

Is cruisen nu ook wat voor jou?, houd dan onze Facebook en website in de gaten voor mooie cruise-aanbiedingen. Daarnaast ben je van harte welkom op onze speciale cruise presentatieavond op woensdag 7 november.

Geschreven door Tanja Veltman-Dijkstra, Reisburo Franeker
cruise dek carnival horizon

cruise diner carnival horizon

cruise eetzaal carnial horizon

cruis tanja op cruise