Anja en Jeroen

Sinds wanneer boeken jullie je reizen bij Reisburo Franeker?

Met deze eerste vraag openen we het gesprek met de twee trouwe boekers: Anja Kist en Jeroen Scholtes. ‘Inmiddels zal dat alweer zo’n 15 jaar zijn’, zegt Anja. ‘Wat we zo prettig aan Reisburo Franeker vinden, is dat ze meedenken. Wij willen vaak een vakantie die net niet in de reisgids staat en dan worden we uitstekend geholpen. Niks is te gek en ze zoeken alle mogelijkheden voor ons uit.’.

Van Jeroen willen we weten wat tot nu toe zijn mooiste reis is geweest en waarom? Lang nadenken hoeft hij niet. ‘De mooiste gezinsreis was naar New York toen onze beide kinderen geslaagd waren voor hun eindexamen.’. ‘Barcelona met de kinderen plus aanhang vanwege mijn 50ste verjaardag, was ook fantastisch’, vult Anja aan. En de mooiste reis samen? ‘Een lastige’, zegt Anja. ‘Ik denk de rondreis door het Noorden van Griekenland. Maar de reis door Andalusie en die van vorig jaar, een rondreis door IJsland, was ook schitterend’.

‘Dat is ook zo’n voordeel van boeken bij Reisburo Franeker’, zegt Jeroen. ‘Inmiddels weten ze onze voorkeur en komen ze al met leuke voorstellen als wij weer eens ergens heel willen waar we nog nooit zijn geweest. Het personeel is kundig, ze denken altijd met je mee. Ook bij pech helpen ze ons uit de brand’. Kun je daar een voorbeeld van geven, vragen we. ‘We hadden eens een vlucht naar Florence geboekt en die bleek overboekt te zijn. Daarop hebben we meteen met het reisbureau gebeld waarna ze er alles gedaan hebben om ons nog op tijd mee te krijgen. Leuke bijkomstigheid was ook nog dat we daardoor 1e klasse vlogen voor dezelfde prijs!’, zegt Anja.

Aan volgende reisplannen geen gebrek. Dit jaar wil het stel nog naar Tenerife, Wenen en de Nationale parken in de Verenigde Staten staan ook nog op ons lijstje. Maar dat is wellicht iets voor volgend jaar. Anja en Jeroen zijn niet zo van het stilzitten, tijdens de vakantie. Het liefst boeken zij dan ook rondreizen en stedentrips.

‘Een leuke anekdote’, vraag Anja? ‘Toen we in Noord Griekenland op een door de EU gesponsorde tolweg reden, waren we – naast een paar schildpadden – de enige op de weg. Heel bijzonder!’.

Jeroen Scholtes en Anja Kist