Anne-Jan & Daan

Anne-Jan en Daan boeken al sinds mensenheugenis bij Reisburo Franeker. In de vaste, maandelijkse rubriek van De Reisgids, vroegen wij naar het waarom van deze – goede – gewoonte.

‘De prettige sfeer op het reisbureau’, zegt Anne-Jan beslist. ‘Het team is fantastisch en weet precies wat wij willen. De ene keer willen we naar een zon bestemming en zijn we op zoek naar rust, en een andere keer zijn we meer op zoek naar het avontuur. Wij geven onze wensen van te voren aan bij het maken van de afspraak en komen gezamenlijk altijd uit op dé reis die bij ons past.’.

Daan vult aan: ‘Bij Reisburo Franeker krijg je service en boek je vertrouwt. Wij gaan altijd met het telefoonnummer van het reisbureau op zak op reis. We kunnen altijd op ze rekenen en dat geeft een heel gerust gevoel.’.

Wel eens een calamiteit meegemaakt? ‘In 2017 hadden we een reis naar Gambia geboekt en toen kwamen er berichten binnen dat het onrustig werd. Nòg voordat de noodtoestand daar uitgeroepen werd, hadden wij onze reis al omgeboekt naar een andere bestemming. We hadden geen idee waar we dan naar toe zouden moeten maar ook hier heeft Reisburo Franeker ons verrast met een bijzondere bestemming: Dubai’..

‘Nooit verwacht dat we dit zo leuk zouden vinden. Tanja was net terug van een studiereis naar deze bestemming. Ze vertelde enthousiast en gaf ons persoonlijke tips. Dubai heeft onze verwachtingen inderdaad overtroffen en we hebben zelfs besloten om volgend jaar opnieuw te gaan samen met een aantal familieleden.’.

‘De reis die het meest indruk op ons heeft gemaakt? Dat was de Nijlcruise in Egypte’, zegt Daan. ‘We hebben veel gezien maar aan deze reis hebben we zulke mooie herinneringen. We hopen nog veel reizen te maken via Reisburo Franeker’, besluit Anne-Jan.

Anne-Jan & Daan