Bon Biní op dushi Curaçao, 3 must do’s

Curaçao valt onder het Koninkrijk der Nederlanden. Maar oh wat voelt het toch on-Nederlands aan! Zon, zee en strand vormen hier een drie-eenheid. Van steen-, lava-, tot hagelwit poederzandstrand en water in allerlei tinten blauw. Behalve de zon, die is altijd hetzelfde. Heerlijk warm en zichtbaar. En met de steeds aanwezige wind en relaxte eilandbewoners, is Curaçao en hele fijne winterbestemming.

En omdat wij Nederlanders dol op lijstje, topjes en rankings zijn, hierbij 3 activiteiten die je zeker moet doen tijdens een bezoek aan Curaçao.

#1 Lunchen in de Plasa Bieu
Om met Plasa Bieu te beginnen. De Plasa Bieu aan het Waaigat (Willemstad) in Punda wordt ook wel Marshe Bieu of Oude Markt genoemd. Hier lunch je voordelig en van de geuren loopt het water je in mond. Het stoofpotje met geitenvlees en roti is overheerlijk. Vooral in combinatie met een Polar biertje en/of ijsgekoeld limoensap. Bij binnenkomst moeten je ogen wennen aan de donkere ruimte. Door de rookontwikkeling van de BBQ’s, is de andere kant van de hal in nevelen gehuld. De gezelligheid, vrolijke en aardige mensen en de lange tafels met plastic tafelkleed verhogen het genieteffect!

beelden Willemstad curaçao

lokaal eten Curacao

#2 Hotspot Pietermaai
Dan het Pietermaai district. Trendy en hip versus oud en vervallen. Felle kleuren versus pastelkleuren. Je vindt hier kleine winkeltjes, bars, restaurantjes en hotelletjes. De sfeer is levendig en gezellig. Niet alle monumenten zijn gerestaureerd maar juist dat geeft de wijk een speciaal soort charme met een rauw randje. De overal aanwezige Street art maakt de wijk tot een (hidden) gem.

Hippe wijk Willemstad Curacao

street art Willemstad Curacao

#3 Bounty stranden
Twee stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Playa Lagun en Cas Abao. Playa Lagun voor het kleinschalige en lokale karakter. Vissers staan op het strand de pas gevangen vis te fileren en het snorkelen is er voortreffelijk. De zee bij Cas Abao is onwerkelijk blauw. Onder de parasols van palmbladeren ligt het hemels.

Waar wacht je nog op? ontvlucht het koude, winderige en natte Holland en warm je aan de Curaçaose zon.

Geschreven door Rhodee van der Kam, Reisburo Franeker

de stranden van Curacao