De Bloggende Franeker

De Bloggende Franeker is een begrip in onze stad en omliggende dorpen. Al sinds jaar en dag vertrouwt de Franeker zijn belevenissen en hersenspinsels toe aan het digitale papier. Met Pasen was de blogger op Tenerife en daarover schreef hij het volgende klantverhaal.

De Bloggende Tinerfeños,

Tenerife 2019, het was nog niet eens mei maar voor mij en mijn gezin was het alweer tijd voor de vakantie. Op Goede Vrijdag vertrokken we richting Schiphol om richting Tenerife te vliegen. Daar aangekomen was het wat bewolkt maar de thermometer gaf toch een dikke 20gr aan. Een korte transfer bracht ons bij ons mooie appartement Villa Mandi. We hadden twee appartementen om maar genoeg ruimte te hebben. En omdat het omgerekend 500 euro goedkoper was dan 1 groot appartement. Bedankt Reisbureau Franeker!

Tenerife was eigenlijk qua temperatuur ongeveer gelijk aan Nederland. De bewolking gooide links- en rechts wat roet in het eten maar het mocht de pret niet drukken. Onze roadtrip naar de “El Teide”, een grote nog actieve vulkaan. Het was een waar avontuur . De weg erheen bracht ons door rotsachtige formaties die recht uit een Hollywood film kwamen.  Diverse scenes uit bijvoorbeeld “Jason Bourne” uit 2016 zijn hier opgenomen. Het vulkanische lava-landschap is echt schitterend.

Ook in de buurt van de vulkaan meer richting kust kun je via een kronkelig pad richting Masca. Masca is een klein bergdorp. Het dorp huisvest ongeveer 90 inwoners. Het dorp ligt op een hoogte van 650 m in het Macizo de Teno-gebergte, dat zich uitstrekt tot het meest noordwestelijke punt van Tenerife. Zoals ik zei is het kronkelige pad ernaartoe een beleving op zich. Een sterke maag en geen hoogtevrees is noodzakelijk. OnZe gehuurde VW Caddy bracht ons er zonder problemen. Het kleine dorp is fenomenaal en brengt je echt even terug in de tijd. Iets wat je echt niet wil missen als je op Tenerife bent geweest.

Verder is het eiland erg toeristisch en vooral vlak aan de kust torenden de grote hotels boven alles uit. De gezellige boulevard van bijna 16 km is echt leuk, leuke shopping Malls. Een aanrader om met een gezin heen te gaan. Maar aan al het goede komt het einde en in de koningsnacht vlogen we dan ook terug om op Koningsdag weer in Nederland aan te komen. Ietwat verreist.

De Bloggende Franeker
www.debloggendefraneker.nl