Disney World, de leukste attracties voor een dagbezoek

Na een nacht, waarin de term “jetlag” weer duidelijk in praktijk is gebracht, is het tijd om op te staan en maken we ons klaar voor een dag Disney! Dus de Mickey Mouse oren op en there we go! Ik ben in Florida.

Vier parken in 1 dag, amazing
De parken liggen op een half uurtje rijden van onze accommodatie en gaan om tien uur open. Uiteraard willen we de dag zo volledig mogelijk meepakken en tijdig vertrekken. Helaas laat de bus ons door een technisch mankement in de steek en wordt het vertrek al met al een uurtje later. Maar niet getreurd, we krijgen namelijk een VIP tour met gids zodat we zoveel mogelijk kunnen zien en ervaren.

Wat we echter niet kunnen bedenken is dat we daadwerkelijk vier parken gaan bezoeken. Magic Kingdom, Disney’s Animal Kingdom Theme Park, Hollywood Studio’s en Epcot op 1 DAG! AMAAAZING!

Kortom deze dag bestaat uit testen van achtbanen, vast zitten in de lift in House of Terror, vliegen in de wereld van Avatar, op safari gaan, handen schudden met Mickey en Tinkelbel en genieten van attracties zoals It’s a Small World, Frozen en Pirates of the Carribean.

Ik zal jullie niet vermoeien met alle attracties die we doen, feit is dat je het zelf moet ervaren en meemaken. Het is allemaal even fascinerend en ieder park heeft z’n eigen charme. Het park wat mij het meest heeft verrast, deel ik graag in vogelvlucht met jullie.

Animal Kingdom, mijn favoriete park
Dit park is wat mij betreft een absolute aanrader. Hoewel het park meer gericht is op dieren dan de andere Disney parken, is het vanaf het begin duidelijk; het is géén dierentuin. Animal Kingdom wil gasten kennis laten maken met dieren die nu bestaan, ooit bestaan hebben en nu uitgestorven zijn en ook met mythologische, legendarische wezens. Het is één van de grootste parken van Disney en beslaat maar liefst tweehonderd hectare. Animal Kingdom bestaat in totaal uit negen verschillende landen elk met hun eigen thema en attracties. Om het park binnen te komen, gaan we uiteraard eerst door controle poorten. Hier zijn er echt tientallen van, we zijn dan ook vrijwel gelijk aan de beurt. Tassen worden gecheckt. Eten en drinken mogen gewoon mee naar binnen. Onze dag kan beginnen.

De magische Tree of Life
Wij lopen van Oasis naar Discovery Land waar je niet om de enorme boom, Tree of Life heen kunt. Het is een boom van meer dan 44 meter hoog en meer dan 15 meter breed. Op deze boom, die doet denken aan Rafiki’s boom uit de tekenfilm the Lion King, zijn 325 verschillende diersoorten te zien. Dus als je ff een momentje hebt?

Expedition Everest, op zoek naar de Yeti
Om een beetje op te warmen, gaan we op expeditie. Expedition Everest, Legend of the Forbidden Mountain, is een achtbaan waarin we zogenaamd op zoek gaan naar de verschrikkelijke sneeuwman – de Yeti. Het is een verrassende tocht, waarna we helemaal doorgewaaid en wakker zijn. Het blijkt achteraf een voorproefje voor de rest van de dag.

Tip: De FastPass lane
Met onze VIP guide krijgen we voorrang en komen we overal in de FastPass lane. Deze wachtrijen zijn aanzienlijk korter dan de gewone rijen. Het is echt een aanrader om een fastpass te kopen. Je kunt drie attracties per dag op een tijd selecteren. Zeker voor de meest populaire attracties is dit geen overbodige luxe. Geduld is een schone zaak. En natuurlijk download je de app ‘Disney Experience’. Hiermee kun je de wachtrijen zien en krijg je bovendien 1 gratis fastpass. Kortom, zorg dat je voorbereid de parken in gaat om het maximale uit je bezoek te halen!

Op safari door Afrika
Uiteraard ontbreekt het continent Afrika hier niet en is er de mogelijkheid om hier op safari te gaan. Stonden we net nog te midden van allerlei mensen en de meest spectaculaire attracties, we wanen ons nu in de rust en stilte van het dierenrijk. De truck neemt ons mee naar olifanten, giraffen, nijlpaarden, zebra’s en andere beesten. Het is een soort van Beekse Bergen. De krakkemikkige brug weten we gelukkig met goed resultaat over te steken, waardoor we de safari rit tot een goed einde weten te brengen. Verrassend leuk, deze wildernis in pretparkland.

The world of Avatar
In 2017 is the World of Avatar geopend. De wachtrijen bij deze attracties zijn enorm en kunnen op topdagen oplopen tot 6 à 7 uren. Vandaag vallen de wachtrijen mee en staat er 200 minuten op de teller. We voelen ons bijna bezwaard als we door de fast lane in minder dan tien minuten het bootje hebben bereikt van waaruit we een reis maken over de Na’vi River. De reis vindt voornamelijk plaats in het donker en leidt ons langs mooie plekken. Na enkele minuten is de reis afgelopen en gaan we naar de nieuwste attractie the Flight of Passage.

Flight of Passage, een kippenvel moment
Hier worden we allereerst getransformeerd tot een echte Avatar, nadat dit proces volbracht is, gaan we op avontuur al vliegend op de rug van een enorme vogel, door een prachtig 3D gemaakte natuur. We vliegen rakelings langs watervallen en tussen rotspartijen en onder boomstammen door. Ontsnappen ter nauwer nood uit een enorme krullende golf, ruiken de bloemen, het bos en planten, voelen de wind door onze haren, schrikken van de enorme walvis die uit het water opdoemt en ons nat probeert te spetteren, maken volle vaart, duiken naar beneden en dan weer genieten we van de machtig mooie bijna sprookjesachtige omgeving waar we ons in bevinden. Dit is een niet te omschrijven attractie, prachtig.

Disney behind the scenes
Wat een bofkonten zijn wij. We verlaten Magic Kingdom en via een achteruitgang nemen we een kijkje behind the scenes. Zo rijden we langs de bloemen en bomenkwekerij van Disney, de kassen waar gewassen voor het voedsel verbouwd worden en komen we uiteindelijk via een soort van artiesten ingang Epcot binnen. De afstanden zijn best groot en de oppervlaktes enorm. Ook de onderkomens van het personeel zijn immens groot. Geen wonder als je weet dat er ruim 70.000 mensen werkzaam zijn in en rond de parken. Inmiddels trekken donkere wolken boven onze hoofden samen en kunnen we onze prachtige Disney poncho aantrekken. Het kan de pret niet drukken, wat een belevenissen.  We zijn nog maar halverwege onze dag, als we bij Epcot arriveren. Vanaf hier, weer nieuwe avonturen en belevenissen. Zoals gezegd, zal ik jullie daarmee niet vermoeien. Kan enkel zeggen dat de adrenaline volop door de aderen heeft gestroomd bij diverse attracties en de lachspieren goed zijn gebruikt voor de rest van de dag.

Vuurwerk als afsluiter
Na een lange dag, waarin ik mezelf overtroffen heb en alle attracties die we konden doen heb gedaan, grenzen heb verlegd en we ons weer als een kind zo blij hebben gevoeld, sluiten we de dag af in stijl met een vuurwerkshow bij het kasteel van Doornroosje. Dit half uur durende spektakel met bekende Disney muziek en allerlei sprookjes en Disneyfilms geprojecteerd op het kasteel is adembenemend en echt magisch mooi. Kortom een dag waarop we met heel veel plezier terug kijken.

Het is tijd om de koffers weer in te pakken en ons op te maken voor het vervolg van onze reis, een roadtrip door de Sunshine State. Wordt vervolgd!

Geschreven door Jelly Miedema, Reisburo Franeker

reisburofraneker disney avatarboom

reisburofranekerdisneyanimalkingdom

reisburofranekerdisneyavatar

reisburofrankekerdisneyvuurwerk