Eerste van Friesland

Franeker, 10 maart 2016

In 2009 werd Reisburo Franeker voor de eerste keer gekroond tot ‘Beste reisbureau van Friesland’. Ook in 2010 en 2011 werd het reisbureau uitgeroepen als beste van de provincie. Na vijf jaar deed Reisburo Franeker in 2016 opnieuw mee aan de verkiezing. En wederom werd het reisbureau van Jeanet Hospes door een landelijke vakjury, op initiatief van het vakblad ‚TravMagazine”, als nummer 1 van de provincie aangewezen. Samen met de andere Provinciale Winnaars dingt Franeker nu mee naar de landelijke titel ‘Beste Reisretailbedrijf van het Jaar 2016’.

Reisburo Franeker
‘Van 2009 tot en met 2011 behoorde Reisburo Franeker tot de absolute top van Friesland.’ Aan het woord, Jeanet Hospes, de trotse eigenaar van het Franeker reisbureau. ‘En behalve dat,’ zo vervolgt ze, ‘werden we in 2009 verkozen tot tweede – en in 2010 verkozen tot derde beste reisbureau van Nederland.’.

Eind 2011 nam Jeanet Hospes het stokje over van haar voorgangster. In de drie jaar die volgden, lag de focus op de ‘continuïteit’ van de onderneming. In 2015 verhuisde het reisbureau naar het pand, recht tegenover het monumentale stadhuis in het centrum van Franeker. De verhuizing was de laatste stap in het maximaliseren van de klantbeleving. ‘We hebben een servicebalie waar de klant terecht kan voor het maken van afspraken, stoelreservering, inchecken en algehele service. Wij organiseren thema avonden over verschillende bestemmingen waar de klant inspiratie kan opdoen. We zetten social media en zelfs drones in om de klant van informatie te kunnen voorzien. Alles voor de optimale reisbeleving’, besluit Jeanet Hospes.

Beste van Friesland
De verkiezing Reisretailbedrijf van het Jaar is een initiatief van vakblad TravMagazine en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering. Reisretailbedrijven nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing en krijgen na afloop een rapportage over hun deelname toegestuurd, opgesteld door training- en adviesbureau InCompany, dat ook de beoordeling tot aan de vakjury heeft verzorgd.

De verkiezing kent verschillende ronden. In ronde één wordt een schriftelijke vragenlijst ingevuld en ontvangen de reisbureaus een mystery mail en een mystery call. In de tweede ronde is daar opnieuw een vragenlijst met uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar staat de toegevoegde waarde van het reisbureau, doelgroep, doelstellingen & consumenttrends, online-activiteiten en een marketingcase centraal. In ronde nummer drie krijgen de overgebleven reisbureaus een Mystery shopper op bezoek. Ronde vier. Het reisbureau wordt wederom bezocht waarna de werkprocessen kritisch worden bekeken en de werkwijze wordt beoordeeld. De vijfde ronde is de juryronde. In een presentatie geeft het reisbureau aan hoe het de verwachtingen van de klant overtreft. Tot slot worden de medewerkers door een vakkundige jury ondervraagd. Het reisbureau met de beste cijfers mag zich de Provinciale Winnaar van 2016 noemen.

Beste van Nederland
Alle Provinciale Winnaars dingen mee naar de landelijke titel: ‘Reisretailbedrijf van het Jaar’. Op basis van een klanttevredenheidsonderzoek en een gesprek met een deskundige eindjury op 7 april wordt de landelijke winnaar gekozen.

De landelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond op maandag 11 april in het College Hotel te Amsterdam.

Jeanet Hospes, eigenaar van Reisburo Franeker, is trots op de provinciale titel. “Jezelf beste reisbureau van Friesland te mogen noemen, is van grote waarde. Het is een erkenning voor ons team. Ook geeft het de kwaliteit aan die wij als reisbureau naar onze klanten uitdragen. Met deze titel weet de klant dat Reisburo Franeker het reisbureau is waar je het beste reisadvies ontvangt.”.