Ellen op studiereis naar de Costa del Sol – Andalusie

Zo heerlijk om Andalusië te mogen ontdekken. We weten dat Spanje veel te bieden heeft, maar deze studiereis heeft mij opnieuw verrast. Wat een prachtig achterland heeft de Costa del Sol. Romantische stadjes. Traditionele dorpjes met gezellige centra. Kerkjes in overvloed. En ook heel veel paleizen die we hebben bezocht. Het Spaanse achterland, met name Andalusië is erg interessant en afwisselend.

De karakteristiek, witte dorpjes Cómpeta en Mijas hebben ons zeer verrast. Alleen al de bergketen waar de dorpjes in liggen, is adembenemend. Andalusië biedt naast dit alles een prachtig landschap: groene olijfboomgaarden en geweldige vergezichten. En de kust? We hebben langs de verschillende boulevards gewandeld, gedineerd bij goede restaurants, lekkere tapas gegeten, terrasjes bezocht en de gezellige haventjes zeker niet overgeslagen.

Wij verblijven tijdens de 4-daagse studiereis in hotel Suneo Cortigo Blanco in Marbella. Dit hotel is een mooi uitgangspunt om het achterland te verkennen. Met de huurauto van Sunny Cars gaan we iedere dag op stap. Een tip: kies niet een al te kleine auto. Ga voor een redelijke motor want anders rijd je stapvoets door de bergen. Wij zijn erg tevreden met onze nieuwe Opel Mokka. Naast het achterland hebben we verschillende hotels bezocht. All-Inclusive hotels, luxe hotels en ook appartementen.

Met zekerheid kan ik zeggen dat deze bestemming ons verrast heeft. Ik adviseer jullie dan ook graag over deze bestemming die vanwege haar aangename temperatuur het hele jaar bezocht kan worden.

Tot ziens!

Ellen