Het faillissement van Thomas Cook

Triest maar waar. Werelds oudste reisorganisatie ‘Thomas Cook’ heeft afgelopen week zijn faillisement aangevraagd. Voor ons betekende dit snel schakelen. In de Franeker Courant stond hierover het volgende te lezen:

Franeker – Bij Reisburo Franeker is het actieplan uit de kast gehaald naar aanleiding van het faillissement van Thomas Cook en Neckermann Reizen.

‘We hebben maandag meteen alle klanten gebeld die hier een vakantie hebben geboekt en hen verteld dat ze zich geen zorgen hoeven te maken’, vertelt eigenaresse Jeanet Diemers van Reisburo Franeker.¬†Medewerkers brengen op dit moment alles in kaart en regelen eventueel het omboeken. Het reisbureau onderhoudt ook nauw contact met mensen die nu op vakantie zijn, maar daar hebben zich nog geen problemen voorgedaan. ‘Mochten die er komen, dan kunnen ze altijd bellen, dag en nacht.’.

Reisburo Franeker is aangesloten met de Dutch Travel Alliance en heeft voortdurend overleg met dit samenwerkingsverband van zelfstandige reisagenten.

‘Het is hier wel extra druk, even alle hens aan dek, maar hebben destijds ook het faillissement van OAD meegemaakt en de uitbarsting van de vulkaan op IJsland. Dit is vergelijkbaar, maar we kunnen het prima aan. ,,Ons doel is dat iedereen zorgeloos op vakantie gaat. Daarom zijn mensen die zelf een reis hebben geboekt, hier ook welkom als hun vakantie in het water dreigt te vallen.’