Fascinerend Japan

Fascinerend Japan

Deze reis is uitermate geschikt als je de belangrijkste hoogtepunten van Japan in Nederlands groepsverband wilt ervaren. Sierlijke tempels, feeërieke paviljoenen en prachtige landschapstuinen in de felle kleurschakeringen van de Japanse herfst. Laat je onder andere meevoeren vanuit het bruisende Tokyo naar de cultuurwonderen van Kyoto en de boeiende geschiedenis van Hiroshima. Je leert meer over de unieke gebruiken van het land tijdens een verblijf in een ryokan, waar je letterlijk en figuurlijk de sfeer proeft van het authentieke Japan. De wonderschone natuur, eeuwenoude tempels en traditionele geisha-wijken staan allemaal op het programma, evenals vervoer met de uiterst moderne Shinankansen-treinen.

Deze reis vertrekt op 9 november 2018, let op, deze reis met Nederlandse reisleiding heeft slechts één vertrekdatum.

Dag tot dag
Dag 1 Amsterdam › Tokyo

Samen met je reisgezelschap vlieg je naar Tokyo.

Dag 2 Aankomst Tokyo

Na aankomst in de hoofdstad van Japan heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Tokyo

Je krijgt een basispas voor het openbaar vervoer in de steden tijdens deze reis. Je kunt die samen met de reisleider ter plaatse opladen zodat je er gebruik van kunt maken. Vandaag staat een eerste kennismaking met de stad op het programma. Je gaat omhoog naar het 150 meter hoge observatiedek van de Tokyo Tower voor een magnifiek uitzicht over deze indrukwekkende metropool. De Tokyo Tower is gebouwd in 1958, is 333 meter hoog en gemodelleerd naar het voorbeeld van de Eiffeltoren in Parijs. Ook breng je vandaag een bezoek aan de Imperial Palace Gardens. Deze tuinen omgeven het Koninklijk Paleis en bevinden zich op de plek van de oorspronkelijke verdedigingswerken van het paleis. Van de oorspronkelijke gebouwen zijn nog delen van de slotgracht, poorten, muren en wachthuisjes te zien (O).

Dag 4 Tokyo

Nog een dag in deze stad, want gezien de omvang is dat zeker nodig! Je neemt vandaag een kijkje bij de Boeddhistische Sensoji-tempel in de wijk Asakusa. De tempel dateert uit het jaar 645 en is daarmee de oudste tempel van de stad. Verder bezoek je de Tokyo Skytree, het hoogste gebouw van Japan met een hoogte van 634 meter. Aan de voet van de toren is een groot winkelcentrum, aquarium, planetarium, restaurants en kantoren. Entree naar het eerste observatiedek is inbegrepen (O).

Dag 5 Tokyo › Hakone National Park

Vanochtend bereik je per lokaal vervoer het treinstation in Tokyo, waar je op de razendsnelle kogeltrein (Shinkansen) naar Odawara Station stapt, de toegangspoort tot het nationale park Hakone, vooral bekend vanwege de vele warmwaterbronnen en omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de iconische ‘Godin van Japan’, Mount Fuji. Je hebt een 2-daagse Hakone Freepass tot je beschikking, waarmee je het park en de stad uitgebreid kunt verkennen. Je kunt de kleine dorpjes in de buurt bezoeken met de bus, een boottocht maken over het Ashi-meer en zelfs de omgeving bekijken vanuit een van de langste kabelbanen in Japan. Het diner in het hotel is vandaag inbegrepen (O,D).

Dag 6 Hakone National Park

Vandaag kun je met gebruik van uw Hakone Freepass samen met de reisleider de omgeving verkennen. Ook geniet je het diner in het hotel (O,D).

Dag 7 Hakone National Park › Kyoto

Per lokaal vervoer vertrek je vanochtend weer naar het Odawara Station en reis je per Shinkansen-trein naar Kyoto Station. Na aankomst ga je per lokaal vervoer naar je hotel waar je drie nachten verblijft. Kyoto, een voormalige hoofdstad van Japan, biedt een overvloed aan culturele topattracties, je bevindt je hier in het kloppende hart van traditioneel Japan. Er staat je een verblijf vol superlatieven te wachten. In en om de directe omgeving van de stad vind je schitterende tuinen, ruim 2000 tempels en schrijnen, klassieke theehuizen en mysterieuze geisha-wijken. Net als Tokyo biedt ook Kyoto een behoorlijk uitgebreid metronetwerk, waarmee je makkelijk door de stad kunt reizen. Een bijzonder veelzijdige en gezellige stad (O)!

Dag 8 Kyoto

Vandaag maak je kennis met Kyoto tijdens een stadsexcursie. Veel kan te voet worden gedaan en waar nodig maak je gebruik van het openbaar vervoer. Je bezoekt de beroemde ‘Gouden Tempel’, Kinkakuji, het Nijo-kasteel en het mooie park rondom het keizerlijke paleis. Ook neem je een kijkje bij de Kiyomizu-tempel, waar je een prachtig uitzicht heeft over de stad (O).

Dag 9 Kyoto

Om alles vanuit een volledig ander perspectief te bekijken stap je vandaag op de fiets voor een fietsexcursie door de omgeving. Een van de bestemmingen is de bijzondere Fushimiinari heiligdom ten zuiden van de stad, waar duizenden rode ‘torii’ (poorten) achter elkaar staan waar doorheen gewandeld kan worden. De paden en treden leiden naar de 233 meter hoge en heilige Mount Inari die erachter ligt (O).

Dag 10 Kyoto › Hiroshima › Miyajima

Per lokaal vervoer ga je vanochtend naar het treinstation voor de reis per Shinkansen-trein naar Hiroshima. Hiroshima geniet wereldwijde bekendheid vanwege de atoombom die een einde aan de Tweede Wereldoorlog maakte. In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten, is Hiroshima een bruisende en moderne stad. Je bezoekt hier het Peace Museum. Vervolgens ga je verder met de trein van Hiroshima naar Miyajimaguchi waar je op de veerpont stapt naar het charmante eilandje Miyajima, met de opvallende rode toegangspoort, voor de overnachting. Het is de perfecte plek om te ontspannen en bij te komen van alle opgedane indrukken, terwijl je in een rustig tempo wandelt door smalle winkelstraatjes (O,D).

Dag 11 Miyajima › Osaka

Je neemt de ferry weer terug naar het vasteland en bereikt met de lokale trein Hiroshima Station, waar je op de Shinkansen-trein stapt naar Osaka. Op eigen gelegenheid ga je naar het hotel voor de laatste overnachting van de reis. Osaka, de tweede stad van Japan, is een levendige, moderne stad. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel, dat je vandaag bezoekt. Maar Osaka biedt je vooral na zonsondergang een fantastisch slotakkoord op je Japan-reis. De vele restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden brengen de stad helemaal tot leven (O).

Dag 12 Osaka › Amsterdam

De reis eindigt met de vlucht naar Amsterdam (O).

Verblijf in middenklasse hotels. In Miyajima verblijf je twee nachten in een Japanse ryokan.
De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Deelnemers:
Minimaal 10, maximaal 15

Beleef meer
Samen met onze ervaren reisleider Gerard Korsten bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan en maak je kennis met de traditionele gebruiken.

Op het charmante eilandje Miyajima overnacht je in een Japanse ryokan, waar je meer leert over de typische tradities en gebruiken.

Deze reis zal ook in april 2019 worden uitgevoerd, in het Japanse voorjaar, de fotogenieke kersenbloesemperiode.

Bijzonderheden: Het programma is afhankelijk van de weerstandigheden.

Excursiemogelijkheden:
Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Prijs vanaf Euro 3795,00 op basis van 2 persoonsbezetting. Heb je interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om je van de gewenste informatie te voorzien.