Hedwig doet een Musical Cruise naar Noorwegen

Hedwig Troelstra-Wind is sinds 2014 werkzaam bij Reisburo Franeker. Tijdens de 30 jaar dat zij in de reiswereld zit, heeft ze al veel van de wereld mogen ontdekken. Andere mensen blij maken met een welverdiende vakantie, doet ze met veel plezier. Hedwig is een echte cruisespecialist die zelf al veel van dit soort reizen heeft gemaakt. Samen met het gezin en ook voor Reisburo Franeker. Cruisen is het ultieme genieten, vindt Hedwig. Je wordt compleet ontzorgd. Dat begint direct aan boord, je hoeft maar 1x je koffer uit te pakken. Afgelopen maand maakte Hedwig voor Reisburo Franeker een Musical Cruise naar Noorwegen met de Holland America Line, de Nieuw Statendam. Dit is haar verhaal.

‘Met KLM vliegen we naar Noorwegen, de transfer bus staat bij aankomst al voor ons klaar en na een korte sight seeing door Alesund (Prachtige architectuur in de stad: Art Nouveau) en omgeving worden we naar het schip gebracht. Het schip ligt in de haven van Alesund. Omdat het een Musical Cruise betreft, hebben we s’avonds direct een Musical show Sing a Long. De bekende artisesten zoals Jon van Eerd, Mariska van der Kolk. Stanley Burleson spelen hier deze week een rol in.

De volgende dag gaan we via Tenders (kleine bootjes) naar het vaste land en vandaar per touringcar naar de mount Dalsnibba in Geiranger. De touringcar beklimt via een kronkelende bergweg steeds veranderende uitzichten van bergboerderijen, watervallen, meren en beekjes. Vanaf het Djupvatn meer ga je verder op de haarspeldweg naar de top van de berg Dalsnibba. Hier heb je een spectaculair uitzicht op het Geirangerfjord (UNESCO wereld erfgoed). De top is 5000 voet boven zeeniveau. Na terugkomst in Geiranger winkelen we nog even aan de kade en moeten we 16.00 weer aan boord zijn.

’s Avonds aan boord hebben we een diner in het diningroom restaurant op het promenade dek. Aansluitend wonen we nog een concert bij van de bekende musicalster Jon van Eerd. Wanneer we de volgende ochtend worden, zijn we in Bergen aangemeerd. We liggen aan de kade en op loopafstand van het centrum. Er is hier tijd op eigen gelegenheid voor de hele dag. Het centrum van Bergen staat ook op de lijst van Wereld Erfgoed UNESCO en heeft zeker prachtig typerend oude huizen en vismarkt. Ook ga ik naar de top van de berg Floien op 320 meter hoogte met de funicular, een soort kabeltrein. Prachtig uitzicht over de stad bergen en de omgeving. Leuke bijkomstigheid, vanaf de top zien we ons schip liggen.

Eind van de middag zijn we weer aan boord, en genieten we van het All star concert in het World Stage Center. Aansluitend is het Galadiner en na het diner is er nog gelegenheid om om naar BB KIng Blues Club op het Plaza dek te gaan. Uiteraard wil ik dit niet missen. Geweldig wat een prachtige muzieksfeer!

De volgende dag, voor mij de één na laatste dag alweer, hebben we een dag op zee. Vandaag staan diverse presentaties en een keukentour op de planning. ‘s Middags is er een voordracht van de Musical Question time in de BB Kings Bleus club en aan het einde van de middag is er een afscheidsborrel. De laatste avond, vanavond is het een mooi afsluiten van de Musical Cruise met de diverse Musicalsterren.

Hoe werkt het? Je boekt tegen een kleine toeslag de Musical Cruise en kunt dan diverse shows bijwonen die exclusief toegankelijk zijn voor de gasten zijn die hiervoor geboekt hebben. Ook in 2020 wordt er weer een exclusieve Musical Cruise georganiseerd in samenwerking met Holland America Line en deze kan geboekt worden bij Reisburo Franeker. Interesse? Maak een afspraak met mij of één van onze andere cruise specialisten.

Met vriendelijke groet,

Jouw reisspecialist, Hedwig Troelstra-Wind