Wie is de Mol 2.0 – voor reisagenten!

Als een stel losgeslagen kinderen rent ons team “Os Sorrisos” door de straten van Albufeira…… Dit is Wie is de Mol/Peking Express voor reisagenten. Ons doel? De perfecte accommodatie en vakantie voor jou vinden. Hoe zetten wij reiswensen om in een fantastische vakantie? Onder andere door op studiereis te gaan. Ervaren, Ontdekken en Genieten. Dit doe ik tijdens mijn TUI Challenge naar de Algarve en de Costa Huelva.

Op Schiphol ontmoet ik mijn teamleden van Os Sorrisos:  Annelies, Gulsun en Timon. Het klikt meteen, maar wat wil je ook. Allemaal reisfanaten. Dit is een actieve studiereis waar we door allerlei opdrachten de bestemming en de hotels leren kennen.

Als we op de luchthaven van Faro aankomen, staat onze huurauto van Sunny Cars al klaar. Wij krijgen een gloednieuwe Renault Stationwagon met voldoende ruimte voor al onze koffers. TIP: neem een grotere huurauto! In prijs maakt het vaak niet veel uit, maar je hebt er veel plezier van.

Onze eerste opdracht is in Albufeira. Op onze tablet verschijnen steeds opdrachten. Van puzzels tot vlagopdrachten of een film over Albufeira maken. Een leuke manier om alles te ontdekken. Hier is wel een link met een vakantie uitzoeken. Wat wil ik, wat past bij mij en waar heb ik zin in. Dit kan soms ook een hele puzzel zijn. Bij Reisburo Franeker lossen wij die puzzel voor je op!

Ben je bijvoorbeeld thuis bewust bezig met voeding, sporten en me-time? Wil je deze lifestyle op vakantie niet loslaten? Kies dan voor een TUI Blue hotel, hip en trendy. Explore the More van TUI Blue: Lokaal, puur, authentiek en gezond. Energie krijgen van wellness, fitness en food. Dat is waar het om draait bij TUI Blue. De hotels liggen op plekken waar veel te ontdekken is. Via de Blue app regel je al je wensen, van een mountainbiketour tot een wijnproeverij. Alles in jouw tempo en naar jouw wensen.

Een dag later gaan we op zoek naar het perfecte plaatje. We krijgen foto’s op de tablet en moeten uitzoeken waar deze highlights te vinden zijn. Zo zien we de onbekende kant van de Algarve en Costa Huelva. Schilderachtige dorpjes met koloniale kerkjes, de Romeinse brug in Tavira.  Blijf tijdens je vakantie zeker niet alleen bij het zwembad liggen, ga op ontdekking met je huurauto.

Zoek je voor je vakantie het perfecte plaatje? Dan zijn de TUI Sensimar hotels zeker wat voor jou. Het hele jaar hebben we het druk. De agenda staat altijd vol. Tijd om bij te tanken, aandacht voor elkaar. Met je partner, moeder of goede vriendin. Quality time en in de relaxmodus komen. Daarvoor moet je naar TUI Sensimar. Luxe hotels in een mooie omgeving. Tui Sensimar Isla Cristina ligt aan een paradijselijk strand en is een modern hotel in Andalusische stijl. Mix & Match ; hier kun je een dagje strand combineren met een bezoek aan een natuurgebied, of het idyllisch stadje Ayamonte. Gelegen op de heuvel, met witte huizen en smalle straatjes , levendige terrassen en schilderachtige pleintjes.  Daar knap je toch van op.

Op donderdag staat een sportieve opdracht op het programma. De walky talky opdracht van Wie is de Mol. En iedereen weet wat het belangrijkste is: ether discipline! Waar ik rustig in de control room de opdrachten geef, rent mijn team enthousiast door het hotel. Al hijgend en puffend sluiten we deze opdracht met succes af. Misschien toch wat meer aan de conditie werken?

Dat kan zeker tijdens een Robinson vakantie! Een enorm aanbod aan sportactiviteiten. Veel gratis proeflessen en sporten onder professionele begeleiding. Want wees nou eerlijk, zeilen en snorkelen in bijvoorbeeld Griekenland of Egypte is echt iets anders dan in Nederland. De Algarve staat bekend om zijn vele golfbanen. Robinson Club Quinta da Ria is dé club voor golfliefhebbers! Dit hotel ligt tussen de twee beste golfbanen van de wereld in. Sport en ontspanning in een gezonde en uitgebalanceerde omgeving, dat is Robinson. Een club waar alles klopt, maar zonder verplichtingen.

Na gedane arbeid is het goed rusten! Wij gebruiken onze laatste uurtjes om bij het zwembad te liggen en te genieten van een heerlijke lunch. Onze studiereis zit er alweer op. Terug naar Nederland, maar boordevol met nieuwe indrukken en ideeën.

Algarve en Costa Huelva, een aanrader! Om bij de tanken, te sporten, te genieten! Maar zeker ook om te ontdekken.

Geschreven door Mirjam Zoodsma, Reisburo Franeker

Reisburo franeker tui sensimar

Reisburo franeker tui locals

Reisburo franeker tui algarve Portugal