Jelly in Kenia

Is het – na al die jaren die ik inmiddels reisspecialist ben bij Reisburo Franeker – nog nodig om mij voor te stellen? Ach, waarom ook niet. Mijn naam is Jelly Miedema. Meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in de reisbranche en sinds 2010 maak ik onderdeel uit van Reisburo Franeker. Nog altijd doe ik het werk met ontzettend veel plezier. Niet zo gek als je bedenkt dat ik bij het adviseren over bestemmingen, zelf in gedachten weer terug ga naar de betreffende locatie. De wereld heeft een onuitputtelijke bron aan reismogelijkheden en door die te mogen ontdekken, voel ik me bevoorrecht mens.  Zelf reis ik graag naar Afrika, Azië en het Caribisch gebied. De mensen, de geuren, de kleuren; het is een compleet andere wereld waar je in stapt, fantastisch! Ook in Europa valt er nog van alles te ontdekken. Wat te denken van de sfeer van de Griekse eilanden of het ronddwalen in Italiaanse steden of gezellige (toeristische) plaatsen. Iedere keer levert dit nieuwe inzichten en verrassende resultaten op. Ik kijk nu al naar de zomervakantie uit als ik afreis naar Sardinië en doorsteek naar Toscane dat voor mij aan cultuur, natuur, zon en strand alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie bevat.

Kenia. In april mocht ik het mooie, kleurrijke Kenia bezoeken! Elke keer als ik in Afrika kom, staat het grote genieten van cultuur en natuur centraal en zijn er ook volop redenen tot verwondering en verbazing. Kenia is vooral bekend vanwege de safari’s en de Masai Mara. Dit staat tijdens mijn bezoek dan ook centraal. De Masai is een volk, met kleurrijke gewaden en een bijzondere cultuur, waar we natuurlijk meer van willen weten.  Diverse natuurgebieden geven je de kans om de Big 5 te spotten, maar daar moet je wel wat voor over hebben. De wegen zijn vaak onverhard en hoewel de afstanden in kilometers niet ver lijken, kost het hierdoor enige tijd voordat je op locatie bent. Maar kom op… dit is Afrika! Rijden door uitgestrekte gebieden, berglandschappen en door dorpjes met zijn vriendelijke inwoners geven je volop afleiding.

Masai Mara. Als je eenmaal in de Masai Mara bent, ben je in 1 klap de reisduur vergeten. Rijden door een gebied waar zebra’s, giraffes, gnoes, antilopen, buffels, topi’s in grote getallen rond grazen en rennen is bijna onwerkelijk. Een aantal hoogtepunten van onze gamedrives?  Het moment dat we zes leeuwinnen met een leeuwenjong van heel dichtbij mogen bewonderen, een luipaard in de boom spotten, neushoorns met jongen naast onze jeep hebben lopen, maar ook het moment waarop de ene na de andere olifant, van volwassen tot baby, uit de bosjes opduiken en de vlakte op lopen, is waanzinnig indrukwekkend. We zijn er zo dichtbij! De gamedrives door de grote uitgestrekte savanne vlaktes zijn niet te bevatten zo mooi. Je hoort enkel het ruisen van de wind door het hoge gras. Het valt onmogelijk in woorden te vatten wat deze ervaringen met je doen. Dit is puur geluk wat je voelt. Dat beseffen bij de ondergaande zon die de hemel in vuur zet. Dat maakt je stil en geeft je een rijk gevoel. Kortom, heb je plannen en wil je Afrika ook voelen en beleven? Dan deel ik graag mijn ervaringen met je.

Jelly Miedema
Reisspecialist Reisburo Franeker