Marijke Akkerman

Voor eenendertig personen een tiendaags event regelen in Canada. Dat is een verantwoordelijkheid waar de meeste mensen liever voor weg lopen. Maar niet als je Marijke Akkerman heet. Als medewerker pr- en communicatie van het KFPS (Koninklijk Fries Paarden-Stamboek) is de Oldeboornse namelijk volledig in haar element als het om organiseren gaat.

Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van de Friesian Horse Association North America (FHANA) reisde het Friese gezelschap van gepassioneerde paardenliefhebbers af naar het plaatsje Ponoka in Alberta, Canada. ‘We hebben intens genoten. Het was zo mooi’, verzucht Marijke op de vraag hoe ze terugkijkt op de reis.

Voor het boeken van de vliegtickets, de eerste drie hotelovernachtingen en het vervoer door Canada deed Marijke een beroep op de reisspecialisten van Reisburo Franeker. ‘Twee directe collega’s van het KFPS hadden goede ervaringen met Reisburo Franeker. Ik heb daarop contact met het reisbureau opgenomen en dat is me goed bevallen’.

‘Het meedenken, de korte lijnen en het contact met Jeanet heb ik als erg plezierig ervaren’, zegt Marijke. ‘Met zo’n grote groep is het wel even spannend bij de douane of de inreisvisa klopt. En dat deed het gelukkig.’. En Canada? ‘Wat een land! Paardrijden in die prachtige omgeving is zoals paardrijden bedoeld is. Ik ga zeker weer terug!’.

Marijke Akkerman