Boek nu een camperreis en ontvang een landenpakket

Je vakantie begint bij Reisburo Franeker. Hetzelfde geldt voor je camperreis. Want of je nu door Noord-Amerika, Canada, Australië, Afrika, Europa of Zuid-Amerika reist; het ervaren team van Reisburo Franeker zorgt dat je een zorgeloze en onvergetelijke tijd tegemoet gaat.

Reisburo Franeker | Kom jij ons team versterken?

Reisburo Franeker is per direct op zoek naar een ervaren reisspecialist. Ben jij een commercieel talent en weet je, met jouw kennis en enthousiasme, klantwensen om te zetten in onvergetelijke reizen? Behoort het verlenen van een optimale dienstverlening tot je tweede natuur, weet je klanten aan je te binden en maak je van de klant een terugkerende klant? In dat geval is deze baan je op het lijf geschreven.

Reis Shop Franeker | Verrassingspakket Vakantie!

Wie is er niet dol op verrassingen? Van stokoud tot piepjong. We zijn er allemaal dol op, nietwaar? Met de zomervakantie voor de deur heeft Reis Shop Franeker een prachtig verrassingspakket samengesteld. Superleuk om cadeau te doen, lekker onderweg naar je vakantiebestemming en iedereen vermaakt zich met dit pakket!

Hedwig en Tanja aan boord van de Norwegian Pearl

Een week geleden kregen Hedwig en Tanja de gelegenheid om met een select groepje van 15 reisagenten te worden rondgeleid op het cruiseschip: de Norwegian Pearl van de NCL. Het schip vaart onder de vlag van de NCL en ligt even voor anker bij de Passenger Terminal Amsterdam.

Jelly in Kenia

Deze maand bezocht Jelly het kleurrijke Kenia dat vooral bekend staat vanwege de safari’s en de Masai Mara. In de twee weken die ze in Afrika doorbrengt, maakt ze met beide kennis. Beter kon ze het niet treffen want wat menigeen niet lukt, lukte Jelly wel. Het afvinken van de Big 5!

Presentatieavond USA

Noteer in je agenda. Dinsdag 8 oktober organiseren wij – in samenwerking met Tenzing Travel​ – weer een presentatieavond. Het thema is: ‘USA – The Best of the West & Florida’. Omdat de presentatieavonden altijd druk worden bezocht, raden we je aan om je van te voren voor dit event op te geven.

Reis Shop Franeker online!

Reis Shop Franeker – de leukste reis- en cadeaushop van Nederland – heeft sinds deze week een eigen webshop en wat zijn we daar trots op! Het ruime en gevarieerde assortiment van de webshop bestaat uit koffers, tassen, boeken, reisgadgets en nog veel meer.

Unieke fotoreis naar Portugal

Reisburo Franeker organiseert in samenwerking met topfotograaf Jan Edwin Geertsma een unieke fotoreis naar Portugal.
De door National Geographic genomineerde fotograaf Geertsma leert je tijdens de prachtige reis alles over fotografie. Je krijgt opdrachten en ontvangt heel veel tips.

Tanja 12.5 jaar bij RF!

Al sinds haar 19e is Tanja Veltman werkzaam in de reiswereld. Daarvan heeft ze de laatste 12 ½ jaar met veel plezier doorgebracht bij Reisburo Franeker en daarmee zijn we er nog lang niet. Haar werk is haar passie. Aan stoppen moet ze nog lang niet denken…

Mirjam & Tanja Down Under

Het aftellen is begonnen, nog vijf dagen en dan vliegen mijn collega Tanja Veltman en ik, Mirjam Zoodsma, naar Australië. Samen gaan wij Down Under beleven. Een unieke reis en een geweldige kans. In een reisblog op Pindat laten we Australië door onze ogen zien.

Gezocht! Allround Receptionist(e)

Op dit moment bestaat ons team uit 8 ledenen dat willen we heel graag versterken met een 9medewerker. Per direct zijn wij Reisburo Franeker op zoek naar een Allround Receptionist(e) voor 32 / 39 uur. Je fungeert als visitekaartje en gastvrouw van ons bedrijf…

Werk? Vakantie? Werkvakantie?

Studiereis. Inspiratiereis. Werkvakantie. Hoe je het ook noemt, als reisbureau moet je up-to-date blijven. De reisspecialisten van Reisburo Franeker doen dat aan de hand van trainingen, cursussen, webinars én door eigen ervaring. Nicole vertrekt binnenkort naar Japan. Mirjam en Tanja gaan naar Australië en Jeanet bezoekt Suriname.

Fascinerend Japan

Deze reis is uitermate geschikt als je de belangrijkste hoogtepunten van Japan in Nederlands groepsverband wilt ervaren. Sierlijke tempels, feeërieke paviljoenen en prachtige landschapstuinen in de felle kleurschakeringen van de Japanse herfst. Laat je onder andere meevoeren van het bruisende Tokyo naar Kyoto en Hiroshima.

Reisburo Franeker vervult 3 prachtige reiswensen

Ongeveer 150 ontroerende, lieve, attente, verdrietige en grappige wensen hingen in onze wensboom. Om daaruit 3 winnaars te selecteren was een haast onmogelijke taak. Want hoe kun en moet je nu een keuze maken uit zulke mooie verhalen. Het is ons wonderwel gelukt.

5 onmisbare items voor jouw reisgemak

Reisgemak, wij houden ervan. Onze Reis Shop staat vol met praktische en handige items die het reizen een stukje makkelijker maken.

Unieke agrarische groepsreis Roemenië

Van 8 tot en met 11 juni 2018 kun je vier dagen genieten van een van de mooiste landen van Oost-Europa. Roemenië is nog relatief onbekend maar heeft schitterende bouwwerken en prachtige natuur.

Jouw mening telt!

Wat krijgen wij mooie reviews van klanten. De een nog uitgebreider dan de ander en allen positief! Daarnaast genieten wij  van filmpjes en foto’s die met ons worden gedeeld via Facebook en Instagram.

Reisburo Franeker App

Wat heerlijk, een vakantie in het vooruitzicht.
Met de Reisburo Franeker app bieden wij je nog meer plezier, beleving, inspiratie en gemak voor en tijdens jouw reis

De 5 leukste Moederdag cadeautjes

Ga voor het ultieme Moederdag cadeau naar onze nieuwe Reis Shop Franeker. Wij hebben alvast de vijf leukste cadeautjes voor je uitgezocht.

Overigens zijn ze niet alleen leuk voor moeders maar voor alle zij’s 🙂

Inspiratiereizen 2018

Jaarlijks gaan wij voor ons werk op reis naar uiteenlopende bestemmingen. Tijdens deze reizen checken wij hotels, doen we mee aan toffe activiteiten en verzamelen wij de beste tips.

25 maart | Opening foto expositie & signeren fotoboek door Marco Borsato en Raymond Rutting

Als we een feestje geven, dan doen we het goed.
Het programma voor de officiële opening van Reis Shop Franeker op zondagmiddag 25 maart is klaar. Wij nodigen je van harte uit om het feest samen met ons te vieren.

Feest bij Reis Shop Franeker op 25 maart

Op zondag 25 maart is het feest bij Reis Shop Franeker. Deze middag wordt namelijk de nieuwe winkel aan de Groenmarkt 3 (naast Reisburo Franeker) op feestelijke en spectaculaire wijze geopend.

De gezichten van Reis Shop Franeker

Ja! we hebben ze gevonden. Drie enorm gemotiveerde, enthousiaste en deskundige dames die het gezicht worden van Reis Shop Franeker.

Wandelreizen 2.0

Weg met het suffe imago van wandelen. Wandelen anno 2018 is hip en happening.
Met een wandelvakantie in bijvoorbeeld Europa maak je de meest bijzondere tochten.

De wereld ontdekken met je kinderen

Reizen met kinderen. Wij zeggen; ‘altijd doen!’ Wat is er nu mooier dan samen de wereld te ontdekken en herinneringen voor het leven te creëren. Over de hele wereld zijn er landen te vinden waar kinderen op handen gedragen worden. De mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie bieden volop mogelijkheden om op avontuur te gaan.

Reisburo Franeker breidt uit

‘Alles onder één dak. The place to be voor alles wat maar met reizen te maken heeft en totale ontzorging voor de klant’. Zie hier de visie van Reisburo Franeker voor 2020 in een notendop. Vaak verzanden visies in aardig bedachte bedoelingen maar niet bij Reisburo Franeker. In het voorjaar 2018 openen wij in het naastgelegen pand op de Groenmarkt 3, een winkel vol reizen.

All you need is…

Gun jij iemand een mooie reis of heeft iemand in je omgeving een mooie wens? Pak deze kans en win deze reis voor die ander! Schrijf de wens voor de ander op en hang hem in de wensboom van Reisburo Franeker. Klik voor de details op de ‘Meer info’ button.

Rookvrije stranden

Op een strand van 2,5 kilometer bij het toeristische Phuket vond een natuurorganisatie in één dag tijd bijna 140.000 sigarettenresten.

Medicijnen mee op reis

Wellicht een open deur maar ga je vliegen, houd je medicijnen dan altijd bij de hand (dus niet in de ruimbagage). Een extra recept meenemen met vermelding van de internationale naam is ook verstandig. Op deze manier kun je medicatie snel vervangen en weet je zeker dat je de juiste medicatie krijgt.

De ultieme wintersport ervaring in Canada

De skigebieden zijn niet druk, uitgestrekt en bovenal sneeuwzeker. Alleen al de kwaliteit van de sneeuw is een reden om de oceaan over te steken.

Reisburo Franeker | officiële reispartner KNKB

Als echt Franeker bedrijf, gevestigd in het hart van Franeker vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan onze regionale, nationale en zelfs internationale topsport; Kaatsen.

Soms worden wensen wel vervuld

Niet stug, niet eigengereid maar wel onvoorwaardelijk klaarstaan voor de ander. Als er één conclusie kan worden getrokken uit de ‘Wensboomactie’ van Reisburo Franeker waar in vijf maanden tijd massaal op is gereageerd, dan is het wel dat Friezen onbaatzuchtig zijn.

Wederom in de Top 3!

Reisburo Franeker heeft inmiddels een indrukwekkend C.V. opgebouwd als het gaat om de verkiezing van Reisbureau van het Jaar. Tijdens het Reisagentengala dat gisteravond in Naarden werd gehouden, wees de 10-koppige jury ‘Reisburo Franeker’ aan als de nationale nummer 3 van 2017.

Mirjam doorkruist Amerika

Onze collega Mirjam Zoodsma gaat op 19 maart naar Amerika. Hier brengt zij de campers die net uit de fabriek bij Chicago komen, via Route 66 naar het verhuurkantoor in Las Vegas. Ze bezoekt onder andere Monument Valley, Bryce National Park, Zion National Park en natuurlijk Las Vegas.

Alweer Reisburo Franeker!

Vanmorgen bereikte ons het nieuws dat Reisburo Franeker zich ook in 2017 het beste reisbureau van Friesland mag noemen! Net als in 2009, 2010 en 2011 zijn we ook nu weer de nummer 1 van de provincie. Waar we ons nu op voorbereiden is de laatste stap; de landelijke titel!

Rondreis Amerika

Begeleide groepsreis van 11 dagen door ‘Nederlands’ Amerika. Tijdens deze unieke reis je letterlijk af naar het Nederlandse verleden in de voormalige kolonie Nieuw-Nederland in de Verenigde Staten. Geniet in de prachtige Hudson Valley van een heerlijke vakantie en zie hoe de vroegere Nederlandse pioniers je voorgingen.

Agrarische Dagen Franeker 

Het is de derde week van september en dat betekent traditiegetrouw de start van de Agrarische Dagen. Als Franeker bedrijf mogen wij daar natuurlijk niet ontbreken. De 63ste editie die als thema ‘Oogst’ heeft, vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 september.

Overstap naar Veluwe Groep 

Reisburo Franeker – dat nu nog deel uitmaakt van Toerkoop – treedt per 1 november toe als aandeelhouder bij de Veluwegroep. “De Veluwegroep is een logische keus. Het betreft hier een samenwerkingsverband tussen gelijkgestemde ondernemers die pro-actief vervolgstappen maken binnen een snel veranderende markt.

Fraserway camper in Franeker  

Altijd al eens een camper van binnen willen bekijken? Dat kan woensdag 3 augustus a.s. bij Reisburo Franeker op het Raadhuisplein 2a. Tijdens de PC komt onze partner Tenzing Travel de hele dag met een Canadese Fraserway Camper Truck naar Franeker, waar je de camper zowel van binnen als van buiten kunt bewonderen.

Camper reis door Amerika  

Een schitterende rondreis door het zuidwesten van Amerika per camper. Je verblijft veelal op de kampeerplaatsen in de nationale parken. Tijdens de reis zie je onder meer Monument Valley, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Daarnaast zie je Arizona en New Mexico op z’n mooist. Voor iedereen die van natuur en cultuur houdt!

Cruisen bij Reisburo Franeker

De cruiseavond van 24 mei jl. was een groot succes. Om 19.30 uur werd er ingescheept en kregen de enthousiaste bezoekers een presentatie over Holland America Line, Aida en Costa Cruises te zien met prachtige beelden. Tijdens de avond kwam alles wat met cruisen te maken heeft aan bod, en werden er veel tips gegeven.

Win 2 kaarten | Planetarium

Al meer dan 235 jaar is het Planetarium dé trots van Franeker en van ver-ver daarbuiten. Na een flinke verbouwing en uitbreiding is het Planetarium van Eise Eisinga onlangs officieel heropend. Om dit te vieren, geeft Reisburo Franeker de komende week 2 vrijkaarten weg.

Tweede van Nederland | 2016

Tijdens de verkiezing ‘Reisretailbedrijf van het Jaar 2016’ van afgelopen maandag in het College Hotel in Amsterdam werd Reisburo Franeker uitgeroepen als de nummer 2 van ‘Beste reisbureau van Nederland’. Winnaar van de prestigieuze, nationale verkiezing werd Zonvaart Reizen uit Heerhugowaard.

Eerste van Friesland | 2016

In 2009 werd Reisburo Franeker voor de eerste keer gekroond tot ‘Beste reisbureau van Friesland’. Ook in 2010 en 2011 werd het reisbureau uitgeroepen als beste van de provincie. In 2016 deed Reisburo Franeker opnieuw mee aan de verkiezing. En wederom werd Franeker als nummer 1 van de provincie aangewezen.