Het ‘Pura Vida’ van reisspecialist Ellen

‘Pura Vida’ is een typisch Costaricaanse uitdrukking. Je hoort het overal in dit schitterende Latijns-Amerikaanse land. Het betekent: “puur leven” oftwel vrij vertaald, genieten.

Mijn naam is Ellen van der Weide en ik ben al 30 jaar werkzaam als reisspecialist. De meesten kennen mij ongetwijfeld, want sinds 2012 mag ik als reisspecialist het team van Reisburo Franeker versterken. Wellicht heb je wel eens bij mij aan de balie gezeten en hebben we samen – onder het genot van een kop koffie – een reiswens besproken. Zelf heb ik al veel landen die de wereld rijk is, mogen ontdekken. Costa Rica is daar een van. In 2017 ben ik er met mijn gezin per huurauto doorheen gereisd. En ja, dat was het ware: ‘Pura Vida!’.

Waarom Costa Rica?
Costa Rica is een van de meest biodiverse gebieden ter wereld, Je vindt er regenwouden, stranden, jungle, vulkanen en mangrove moerassen. Om over de wilde dieren nog maar te zwijgen. Hier spot je luiaards, tarantulas, aras, walvissen, toekans, wasberen, slangen, krokodillen, schildpadden en brulapen om er slechts enkelen te noemen. Het is een voordeel dat Costa Rica niet heel groot is. De afstanden zijn, ondanks de hoogteverschillen, prima af te leggen. Zo kun je in korte tijd redelijk veel van het land zien. Een ideaal vakantieland dus. En met de tropische stranden en prachtige nationale parken is er ook genoeg te doen in het land!

Wees wel avontuurlijk ingesteld. Soms gebeurt het dat na een hevige regenbui de weg letterlijk weg is. Costa Rica leent zich uitstekend voor allerlei outdoor activiteiten. Zo kun je er surfen, vulkanen beklimmen, wandelen, fietsen, paardrijden, ziplinen door de jungle en over hangbruggen door het nevelwoud lopen. Welke nationale parken en strandbestemmingen je absoluut niet mag missen? Neem contact met mij op en ik vertel het je allemaal.

Ellen van der Weide
Reisspecialist Reisburo Franeker