Rixt verkent de idyllische Lycische kust van Turkije

Turkije vormde hét decor van mijn allereerste studiereis! Hartstikke leuk, want ik was op Istanbul na nog niet eerder in het o zo populaire Turkije geweest. Het massa toerisme voorbij, ben ik gaan roadtrippen door het mooiste stukje van de Turkse zuidkust; de nog relatief onbekende Lycische kust en het schiereiland van Bodrum. En wat is dat goed bevallen!

Hoe het begon
Vroeg in de ochtend werd er afgesproken op Schiphol. Een samenkomen van een hele groep enthousiaste reisagenten uit het hele land. En zo stapte ik op het vliegtuig richting de zon!

Tijdens de vlucht was het direct al beregezellig, iedereen had er onwijs veel zin in. De reis verliep voorspoedig en eenmaal aan de grond vloog de warmte ons direct tegemoet, het was al 29 graden! Niet heel erg vervelend kan ik wel zeggen.

Deze studiereis is absoluut bijzonder geweest.  Alá ‘Wie is de Mol’ ben Turkije en de mooie hotels al puzzelend en rennend gaan ontdekken. Per 4 reisagenten vormden iedereen een team, wat opdrachten moest uitvoeren om zo steeds meer te weten te komen over deze unieke bestemming met haar mooie resorts.

Wie is de Mol?
Ook ik en mijn groepje gingen enthousiast van start. Eerst maar even de huurauto ophalen! Ja hoor, een gloednieuwe auto stond er al op ons te wachten. Vlot reden van de parking en gingen zo ons avontuur tegemoet. Er volgde een geweldige rit, zo zagen wij schildpadden en adders langs de kant van weg en reden we door authentieke Turkse dorpjes. Vervolgens kwamen wij via een perfect stukje ‘autobahn’ uit bij ons eerste hotel; het prachtige – 5 sterren, what else – resort; Sensatori resort Barut. Wat een heerlijk binnenkomen, en wat een service hier! Het ademt éen en al Turkse gastvrijheid. Even voelde dit bijna als vakantie! Maar nee, toch niet. Een studiereis is namelijk hard werken en hier begon dan ook direct ‘the game’.

Gedurende de volgende 6 dagen waren de reisagenten, waaronder ik, constant druk in de weer! Het kraken van codes, het oplossen van puzzels, het beantwoorden van quizvragen en het heerlijke Turkse eten proeven.

En toch… er moet gewerkt worden
Uiteraard was ik hier met één specifiek reden; zoveel mogelijk tips en belevingen verzamelen zodat onze Turkije liefhebbers nóg meer uit de vakantie kunnen halen. Zo verkende ik het schattige havenstadje Fetiye met haar gezellige soukh. En reed ik in de huurauto van Sunny cars het hele schiereiland van Bodrum rond, vol met gezellige badplaatsen. Uiteraard mochten ook wij de Dalyan rivier op, waar de cultuur en natuurliefhebber zich niet zullen vervelen! De historische koningsgraven, de mooie stranden, de rust en ruimte en natuurlijk de caretta-caretta zeeschildpadden. Je hebt het hier allemaal!

Elke nacht sliepen ik en mijn collega’s in een nieuw, maar allen even prachtig vakantieresort van TUI. In gedachten zag ik onze klanten hier al helemaal genieten! In de avond dineerde de groep op het strand tijdens de zonsondergang, wat een leven! Terwijl onze kopjes steeds bruiner kleuren komt toch ook echt het einde zicht en voor ik het wist zat ik weer op het vliegtuig richting Amsterdam. Wat vond ik dit een leuke manier om een vakantiebestemming te ontdekken, wat een leuke eerste studiereis! Ik kan niks anders zeggen dan dat ik het geweldig vond in Turkije, ik kan niet wachten om al mijn tips met jullie te delen!

Rixt