Roel en Leny

Zeggen we Roel en Leny van der Horst uit Franeker dan zal het niet iedereen wat zeggen. Vertellen we erbij dat Roel en Leny van dierenwinkel de Korenaar zijn, dan kent iedereen ze. Roel en Leny boeken al vanaf het eerste uur bij Reisburo Franeker.

In deze laatste maand van het jaar vragen we Leny naar haar mooiste reis. Haar ogen beginnen meteen te glimmen. ‘Een van onze mooiste reizen. Dat was onze eerste vliegvakantie met de kinderen naar Lanzarote’, zegt ze. ‘We waren nog nooit met elkaar in het buitenland geweest, en dan ook nog vliegen.’. Sinds die eerste vliegvakantie naar de Canarische Eilanden heeft familie van der Horst de smaak goed te pakken. Niet alleen de gangbare vakantiebestemmingen worden bezocht, maar ook minder voor de hand liggende. ‘Een hele bijzondere vakantie was die naar Fins Lapland’, vertelt Roel. ‘De kou, de sneeuw, het noorderlicht, de rit op de sneeuwscooter. Ja, echt… de hele vakantie was geweldig!’.

‘Hoe hebben jullie  de meest recente vakantiebestemming in Griekenland ervaren’, vragen we.  ‘Dat was naar Kos. Het werd een echte last-minute qua tijd. Heerlijk dat de dames van Reisburo Franeker al het werk uit handen namen en een supermooie accommodatie voor ons hadden uitgezocht. Alles was geregeld, zelfs een parkeerplaats op Schiphol.’.

‘En de volgende reis?’. ‘We hebben nog geen vastomlijnde plannen’, zegt Roel na even te hebben nagedacht. ‘We hebben wel wat wensen, maar we vinden zoveel leuk dat kiezen af en toe lastig is. Stedentripjes. Naar de zon om te relaxen, snorkelen en zwemmen.’.  ‘Maar van een paar dagen naar de Waddeneilanden kunnen wij ook genieten’, vult Leny aan. ‘Lekker met harde wind het strand op. De vakantie in de sneeuw smaakte ook naar meer. Heerlijk wandelen in de sneeuw. Dus ja, we zien wel, maar dat we gaan staat vast!’.

Roel en Leny van der Horst