Sarah & Leah

Welgeteld twee dagen zijn ze terug, als we de zusjes bellen. ‘Hoe was jullie vijfdaagse trip naar Rome?’, is de retorische vraag die we stellen. ‘In één woord: schitterend!. Wat een stad!’, zegt Sarah. ‘Echt, bijzonder mooi’, vult Leah aan. De zussen weten waarover ze praten. Beiden boeken met regelmaat een stedentrip/vakantie bij Reisburo Franeker. Barcelona, Parijs, New York, Dubai, Praag, San Francisco, Londen. Noem het en de dames zijn er geweest.

‘Als je er zo even bij stilstaat, is het vreemd dat we nog niet eerder in Italië zijn geweest’, zegt Sarah. ‘Helemaal met de wetenschap van nu.’. Leah: ‘In een reisgids lazen we dat als je een muntje over je linkerschouder in de Trevi-fontein gooit, dat je dan Rome voor een tweede keer gaat bezoeken. We hadden geen muntje, maar dat we tussen nu en twee jaar Rome wederom gaan bezoeken, is een absolute zekerheid!’.

‘En het hotel? Villa Delle Rose. Was dat wat jullie ervan verwacht hadden?’. ‘Locatie van het hotel, 200 meter van station Termini, is top. Van daaruit is alles heel goed te belopen. Vaticaanstad, Trevi, Colosseum, het forum en de Piazza Navona met de fontein van Bernini; schitterend.’. ‘De binnentuin bij het hotel, is ook heel relaxed.’, vertelt Leah. ‘Na een dag van indrukken is het daar heerlijk ontspannen en dat in hartje centrum. Het ontbijt is aardig, maar ik heb begrepen dat Italianen niet zo van het ontbijt zijn.’.

Hebben jullie nog tips? Dingen die jullie de lezers mee willen geven? ‘Nou…’, zegt Leah. ‘De volgende keer dat we Rome gaan doen, doen we dat in maart, april of mei. Wij hadden er nu dagen van 35 graden en meer op zitten en dat is nét wat te warm.’. ‘En reserveer via het reisbureau de ‘skip the line’ excursies. Wij hebben dat gedaan en dat bespaart je tijd, geld en heel veel ergernis’, geeft Sarah nog als tip.

Sarah & Leah