Schilderachtig Italië. Een bijzondere reis door Sardinië

De opdracht die onze reisspecialist Jelly van een klant kreeg, was duidelijk. ‘Stuur ons op een onvergetelijk, mooie reis naar Italië.’. 

De bestemming waar Jelly de reizigers mee verrast, voert hen naar het prachtige Italiaanse eiland Sardinië. Het enerverende reisschema laat het volgende voor de klant zien:

‘Vanuit het noorden maken jullie een boottocht naar de Maddalena eilanden. De route voert via brede stranden en mooie plaatsen als Castelsardo, langs de olifantenrots naar Alghero. Alghero met zijn vele winkels, eetgelegenheden, boulevard en jachthaven is een super gezellige stad. Alghero is bovendien een mooi uitgangspunt voor leuke uitstapjes naar één van de mooiste stranden, genaamd Stintino. Hier kom je eerst langs witte ezeltjes en de studentenstad Sassari.

Zelfs flamingo’s
Vervolg de weg via de kust of het binnenland. De wandelingen die je hier kunt maken zijn erg mooi. Zie ook het mysterieuze eilandje voor de kust. Bezoek de plaatsen Sant’Antioco en Calasetta. De route via de kust richting Cagliari, is absoluut de moeite waard. De stranden zijn er prachtig en je spot er zelfs flamingo’s. Cagliari is goed te doen in een halve dag en dan is het tijd om richting de Oostelijke kant van het eiland te gaan. Daar wandel je in het gebergte en brengt de trein je naar schitterende plekken. Vanuit Orosei zijn de strandbezoeken echt fantastisch en is een boottocht vanuit Cala Ganone een absolute aanrader. Uiteraard ontbreekt het Italiaanse lekkere eten hier niet.