Soms worden wensen wel vervuld

Soms worden wensen wel vervuld

Niet stug, niet eigengereid maar wel onvoorwaardelijk klaarstaan voor de ander. Als er één conclusie kan worden getrokken uit de ‘Wensboomactie’ van Reisburo Franeker waar in vijf maanden tijd massaal op is gereageerd, dan is het wel dat Friezen onbaatzuchtig zijn.

Eind november vorig jaar deed het Franeker reisbureau van Jeanet Diemers-Hospes via Facebook deze oproep: ‘Gun jij een dierbare een mooie reis of ken je iemand in je omgeving met een langgekoesterde reiswens? Haal dan vandaag nog bij Reisburo Franeker een blanco wenskaart, klim in de pen en win die reis voor de ander!’.

Meer dan 200 personen reageren op de oproep. De eindbestemmingen lopen net zo uiteen als de redenen waarom iemand de reis verdient. Cruisen door de Caraïben, een huisje in Appelscha of duiken op de Malediven. Er wordt geschreven over hereniging, over liefdes op afstand en het afvinken van de bucketlist.

Eigenaar Jeanet Diemers-Hospes en het team van Reisburo Franeker staat voor de onmogelijke taak om uit al die ontroerend-mooie wensen er een uit te pikken. ‘Een shortlist maken was al niet te doen, laat staan het kiezen van de winnaar.’, verklaart Jeanet het uiteindelijke besluit om niet één maar vijf winnaars aan te wijzen.

De uitreiking en de winnaars

Afgelopen donderdag werden de nietsvermoedende winnaars door de inzenders van de wenskaart naar het Raadhuisplein in Franeker gelokt. Ze reageren verrast als Jeanet het waarom van hun komst uitlegt en menig traantje wordt weggepinkt bij het voorlezen van de wenskaarten.

Saskia en Tim, beide idolaat van Dublin en Ierse biertjes, krijgen uit handen van Jeanet een pakket Guiness bier en een dinerbon van 50 euro te besteden bij een Ierse Pub.

De familie Dijkstra-Schaap gaat een week op vakantie naar Terschelling in een appartement op Camping ’t Wan-tij, inclusief overtocht en fietshuur.

Toen Camping ’t Wan-tij benaderd werd voor het huren van de accommodatie reageerden zij direct dat ze mee wilden doen met deze geweldige actie. Reisburo Franeker kon hierdoor dhr. Alkema als extra prijswinnaar aanwijzen. Hij en zijn kinderen mogen op uitnodiging van de camping een splinternieuwe safari-tent op Terschelling betrekken voor een weekend.

Het echtpaar Mattheus mag op kosten van Reisburo Franeker voor een week naar het Griekse eiland Zakynthos.

Hoofdprijs naar zonnig Aruba

En de hoofdprijs, beschikbaar gesteld door het Arubaans Verkeersbureau en Resort Renaissance Aruba, gaat naar George en Evelien. Zij gaan met zijn tweeën op reis naar het zonnige Aruba op de Nederlandse Antillen!

Vervolg van de actie

Het succes van de Wensboomactie schreeuwt om een vervolg. Iedereen die een reis bij Reisburo Franeker boekt in de periode 1 maart 2017 tot 1 maart 2018 mag een wens voor een ander in de wensboom van het reisbureau hangen.

Meer informatie over de actie en de voorwaarden vind je hier.

Met dank aan Franeker Actueel voor de foto’s.