Tweede van Nederland

Franeker, 15 april 2016

Tijdens de verkiezing ‘Reisretailbedrijf van het Jaar 2016’ van afgelopen maandag in het College Hotel in Amsterdam werd Reisburo Franeker uitgeroepen als de nummer 2 van ‘Beste reisbureau van Nederland’. Winnaar van de prestigieuze verkiezing werd Zonvaart Reizen uit Heerhugowaard.

Er is veel om trots op te zijn in Franeker. Er is het Planetarium van Eise Eisinga dat jaarlijks zo’n 50.000 toeristen verwonderd. We hebben het Sjûkelân dat tijdens de PC een standaard-item is in het NOS journaal. We mogen trots zijn op Anna Maria van Schurman die eens elf talen sprak en bestempeld werd als de meest geleerde vrouw van Nederland. En wat te denken van de filosoof Descartes of Saskia van Uylenburgh die vanuit haar woning op de Schilcampen met Rembrandt van Rijn trouwde? Datzelfde Franeker heeft sinds afgelopen maandag nog iets om trots op te zijn. Reisburo Franeker is namelijk door een landelijke jury van onafhankelijke reisspecialisten uitgeroepen tot het één na beste reisbureau van Nederland.

Het juryrapport vermeldt onder andere bijzonder onder de indruk te zijn van de prestaties van het Franeker reisbureau. ‘De klanten beoordeelden Reisburo Franeker met een 9,1. Dat is het hoogstbehaalde klanttevredenheidscijfer van deze verkiezing en een ongelofelijk hoog resultaat.’.

Eigenaar Jeanet Hospes van Reisburo Franeker is ongekend blij met het resultaat. ‘Dat de inspanningen die je als team voor de klant levert, door een landelijke jury worden opgemerkt is in één woord: fantastisch. Het klopt dat wij in alles vaak net een stap harder lopen om de klant de mooiste reis aan te kunnen bieden. En daarbij; van de 1200 reisbureaus die Nederland kent, jezelf het beste reisbureau van Friesland en de één na beste van Nederland te mogen noemen, is toch wel een eer.’. En volgend jaar? Volgend jaar gaan we voor de nummer één positie.’, besluit Jeanet Hospes met een stralende glimlach.