Waarom een roadtrip door Florida amaaaazing is

Het voorjaar is begonnen! Vogels zingen het hoogste lied, de natuur wordt wakker en die eerste zonnestralen, ze voelen als een warme douche. Als je op zo’n moment bericht ontvangt dat je volgende reis naar Florida gaat dan kun je je geluk gewoonweg niet op! Ik neem jullie graag mee op mijn roadtrip door The Sunshine state.

Na een kleine negen uur vliegen, komen we aan op de luchthaven van Orlando. Het is verboden om je mobiel aan te zetten of zelfs maar in je hand te hebben totdat je door de douane bent. Houd rekening met een lange wachttijd voor de douane alvorens je de koffers kunt pakken en kunt gaan genieten van dit stuk Amerika. Eenmaal buiten is de wachttijd vergeten. Warmte, zon, palmbomen, een prachtige in Amerikaanse stijl uitgevoerde transferbus en een enthousiaste gids, lachen ons toe.

Een bericht naar het thuisfront dat we veilig zijn aangekomen wordt verstuurd. Wij gaan ons avontuur beginnen! Termen als “much bigger” uit één of andere reclame komen in mij op als we onderweg zijn naar ons eerste overnachtingshotel. Als ik hier in mijn Suzuki Alto een roadtrip zou maken, dan was ik vast en zeker een bezienswaardigheid. Geen één auto is klein van formaat.

De eerste dagen zullen we doorbrengen in Kissimmee, de plaats van waaruit je gemakkelijk de Disney Parken kunt bereiken (zie mijn vorige blog over Disney World).

Verken Celebration the Dutch way
We starten in Celebration een klein stadje gesticht in 1996 door The Walt Disney Company in een poging om de ideale leefomgeving van de toekomst te bouwen. Verkennen kan te voet, wij springen echter op de fiets. Er zijn prachtige paden aangelegd die ons langs de huizen van Celebration en door de groene natuur loodsen. Hardlopers, skaters en wandelaars zoeken hier de rust op of genieten op een bankje van de zon. Het is alsof je je in een filmscène waant. Mary, een dame op leeftijd, begeleidt onze tocht en vertelt onderweg over de bizarre huizenprijzen en de moeite die men moet doen om hier een plekje te veroveren. En mocht je afvragen wie nu wie gaat bekijken? Vanuit het water worden wij in ieder geval nauwlettend in de gaten gehouden door de alligators.

Na de fietstour lopen we het plaatsje in waar net een auto-event plaats vindt. De meest prachtige auto’s worden geshowd en aangeprezen door dames in strakke uitdagende pakjes. De grand prix is er niks bij. Onvoorstelbaar hoeveel mensen dit op de been brengt om een glimp op te vangen van deze luxe wagens.  De plaats ligt aan het water en doet gezellig aan, iets wat zonder al die auto’s vast meer tot zijn recht zal komen.

Shop en eat till you drop
Wij vertrekken richting ons appartement. Echter niet voordat we wat hebben gegeten bij Bucks bi Beppo. Wil je lekker Italian way eten, dan ben je hier aan het juiste adres. Ze maken heerlijke gerechten. Volgens familietraditie klaargemaakt en geserveerd. De salades zijn een absolute aanrader. Ennuh… Italian way of niet, de porties zijn echt Amerikaans. Dus … schroom niet om een dogy bag te vragen. Vinden we dat in Nederland een beetje gênant, in Amerika is dit de normaalste zaak van de wereld.

Na het eten hebben we voldoende energie om onze ontdekkingstocht te vervolgen. Voor een aantal van onze groep betekent dit shoppen in de Premium outlet Vineyard. Hier kun je tegen lage prijzen merkkleding en schoenen scoren. Houd dus ruimte in je koffer over want de verleiding van “kopen en inslaan” is hier groots! Na al deze indrukken is het tijd om even te genieten van de jacuzzi in onze achtertuin, alvorens we voor het diner naar Disney Springs vertrekken.

Disney Springs is het winkel- en uitgaansgebied van het Walt Disney Resort en bestaat uit 4 kleinere gebieden: West Side, The Landing, Town Center en Marketplace. Hier zijn restaurants van topklasse te vinden. Er is entertainment en veel winkels om te shoppen, waaronder ook een enorme Disney winkel. Als we arriveren blijkt dat de winkelstraat er prachtig uitziet. We hebben in het restaurant een schitterend uitzicht en genieten van een heerlijk diner.

Na ons bezoek aan Disney World is het is tijd om Kissimmee te verlaten, de koffers in te pakken en ons op te maken voor het vervolg van onze roadtrip.

Zeker doen; een airboat ride
Op een uur rijden van Kissimmee gaan we een airboat ride maken. Wild Florida is gelegen in Kenansville en ligt letterlijk in de middle of nowhere aan een meer/moeras en is de perfecte plek om krokodillen en andere wilde dieren te spotten. Dus reddingsvest aan en oorbeschermers op. Alligators here we come!

Oorbeschermers zijn geen overbodig luxe, zonder dat is het een lawaai van jewelste. Het weer is ronduit fris. De alligators vinden het onder water ook aangenamer vertoeven zo blijkt, want ze laten zich niet zien.

#meteenhuurautoziejemeer
Na de lunch vertrekken we weer richting Kissimee om de huurauto’s voor onze roadtrip op te halen.
Auto huren is in Amerika de normaalste zaak van de wereld. Verwacht over het algemeen niet al te spraakzame of behulpzame medewerkers van het verhuurbedrijf. Op de tolwegen worden de auto’s automatisch geregistreerd en de kosten later van de creditcard afgeschreven. Voor vertrek checken we de auto op eventuele schade en is het zoeken naar de gebruiksaanwijzing van de auto. Zeker als je geen automaat gewend bent, is het handig om te weten waar de letters voor staan en waar je wat, wanneer voor dient te gebruiken. Check dit dus voordat je wegrijdt.

Het best bewaarde geheim van Florida
De volgende dag staat een van Florida’s best bewaarde geheimen op het programma. Onze roadtrip voert ons naar Sanibel Island. Het eiland staat bekend als een waar schelpenparadijs.

Bij het verlaten van Fort Myers rijden we over bruggen en doemt er een prachtige kustlijn op. Grote brede stranden, wuivende palmbomen en tropische bloemen en planten. De sfeer en de gekleurde huizen, je kunt er enkel blij van worden. Sanibel wordt bijna altijd in een adem genoemd met Captiva Island, het noordelijke deel van het eiland. De natuur is hier prachtig en leent zich perfect voor een kayak tour. Onder leiding van een gids gaan we de tour van een uur maken. Onderweg probeert ze ons wegwijs te maken in moeder natuur. Dat valt met twaalf onervaren kayakkers nog niet mee. We dobberen en botsen nogal eens met elkaar en zijn druk bezig ons zelf droog en zittend in de boot te houden.

We gaan ook naar het beroemde schelpenstrand. Stiekem hopen we erop om een paar bijzondere exemplaren mee huiswaarts te nemen. Helaas, wellicht was de stroming net niet helemaal optimaal om de beste en mooiste schelpexemplaren vandaag te vinden. Het maakt ons niet uit. Hier op het mooie Captiva gaat het om de hele entourage. Het Caribische sfeertje, de mooie witte stranden, de prachtige blauw gekleurde zee, de palmbomen, rondzwemmende dolfijnen, de aanwezigheid van zeekoeien en ook de activiteiten wat deze bestemming bijzonder aangenaam en leuk maakt. Verblijf je in de omgeving van deze eilanden dan is het ook super leuk om de eilanden per fiets te verkennen.

Wordt vervolgd
We verlaten de prachtige stranden aan de westkant van Florida en vervolgen onze roadtrip via Highway 41 (Tamiami Trail) richting Miami. De Tamiami Trail, een afkorting voor ‘Tampa to Miami Trail’, is een afwisslende route met tal van leuke bezienswaardigheden. Miami is een verhaal en dus een blog apart! Binnenkort vertel ik jullie hier alles over.

Geschreven door Jelly Miedema, Reisburo Franeker

Reisburo franeker florida roadtrip kanovaren

Reisburo franeker florida airboat ride

reisburo franeker florida roadtrip sanibel

reisburo franeker florida roadtrip